onsdag 23 september 2020

7a

 Hej. Ber om ursäkt för dålig uppdatering. Ligger hemma genomförkyld och kommer tyvärr att vara tvungen att hålla mig hemma resten av veckan.

Vi har en inplanerad geografibedömning i morgon torsdag. Den innefattar sådant vi jobbat med under de här första veckorna av terminen så även om vi missat ett par lektioner nu så har eleverna fått med sig det de behöver. Dock har vi ex inte kunnat repetera så som jag hade tänkt och det har säkert känts lite oklart för eleverna vad som gäller. För att alla ska kunna lyckas så bra som möjligt ges två alternativ:

-de som känner sig redo och förberedda gör bedömningen som planerat i morgon. Det kommer en vikarie som har fått noggranna instruktioner kring vad som gäller och som ser till att de elever som vill göra bedömningsuppgifterna får göra det. 

-känner man sig inte riktigt redo (man kan ju också som elev ha varit sjuk och känner att man missat...) så jobbar man med repetitionsuppgifter i morgon och så gör man bedömningen på måndag.

Eleverna har fått ut dokument med tillhörande begreppslista. Där står vad de förväntas kunna, hur uppgifterna ser ut samt hur de ska ha förberett sig. Detta fick de ut i förra veckan. Kortfattat handlar det om begrepp, att kunna läsa av olika typer av geografiska källor samt en resonerande uppgift om klimatzoner.

From nu kommer den typen av information ske via classroom. Sen kan man naturligtvis få det även i pappersform om man föredrar det!

Nästa vecka blir en kortare vecka för eleverna. Det är studiedagar torsdag och fredag vilket innebär att eleverna är lediga medan vi jobbar=)

//Ha en fin kväll! Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar