tisdag 29 september 2020

7a info v 40

 Hej! Den här veckan är ju kortare än vanligt för eleverna eftersom det är studiedagar torsdag och fredag. Det betyder att vi jobbar medan eleverna är lediga=)

Det verkar som att onsdagar är den stora läxdagen. Man kan räkna med matteläxa, engelskläxa samt svenskläxa. Vi pratade idag om att när det nu ser ut så, då gäller det att planera. Eleverna får veta läxorna i god tid, ex får man läxan i svenska från onsdag till onsdagen därpå.

Vi slår ett extra slag för läxhjälpen som nu är i full gång, varje måndag och torsdag efter skolan. Jättebra tid att använda också om man varit sjuk och ex missat en bedömning. Då kan man gå på läxhjälpstiden och göra den där bedömningen...

Idag på mentorstiden hade vi klassråd. Vi pratade bla om språkbruket i skolan. Vi hör många hårda, grova ord i korridorerna och vi kom fram till att det är viktigt att tänka på hur man uttrycker sig och hur man pratar med varandra.

Vi pratade också om nedskräpning. Tyvärr blir det emellanåt väldigt skräpigt i korridorerna trots att vi har gott om papperskorgar. Vi tänker på att det är vår arbetsmiljö det handlar om och vi påminner varandra om att använda papperskorgarna!

Ytterligare en punkt handlade om vår cafeteria. Eleverna hade många bra förslag på hur utbudet skulle kunna förbättras. Våra elevrådsrepresentanter tog med sig förslagen till elevrådet som var i dag.

Roligt och intressant att ha klassråd! Våra elever är  jätteduktiga på att räcka upp handen, komma med kloka tankar och förslag och även bra på att lyssna på varandra!

Vi önskar er en trevlig vecka! //Anna, Gudrun och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar